Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Προ των πυλών η ανακοίνωση για τον διάδοχο του Π. Βουρλούμη

Η Τρίτη 19 Οκτωβρίου ίσως αποδειχθεί η πιο κρίσιμη ημέρα για την επόμενη φάση του ομίλου ΟΤΕ. Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τρίτης και θα ήταν ούτως ή άλλως ενδιαφέρον επειδή θα παρουσίαζαν τις απόψεις τους σχετικά με τη νέα σύμβαση εργασίας οι συνδικαλιστές του Οργανισμού. Όμως, δεν αποκλείεται οι απόψεις να μην παρουσιαστούν καθώς πλέον θεωρείται πιθανό να έχουμε αλλαγή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Παναγή Βουρλούμη.
Ο τελευταίος έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει και θα ήθελε αυτή η αλλαγή να γινόταν μέχρι το τέλος του έτους. Και η επιθυμία ίσως τελικά να πραγματοποιηθεί Την Παρασκευή, συναντήθηκαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον Guido Kerkhoff, τον επικεφαλής της Deutsche Telekom για όλη την Ευρώπη και όλες οι πληροφορίες είναι πως το θέμα συζήτησης ήταν ο διάδοχος του κ. Βουρλούμη. Το γεγονός ότι οι δύο συμμετέχοντες απέφυγαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο ερμηνεύεται μεν ως ένδειξη ότι δεν τα βρήκαν, ίσως, όμως, και να θέλησαν να ακούσουν την τυπική οδό -που λατρεύει ο κ. Βουρλούμης- σύμφωνα με την οποία οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στο διοικητικό συμβούλιο.
Το μοντέλο της δυαρχίας προτάθηκε μεν από την Deutsche Telekom, δεν έγινε, όμως, αποδεκτό από το ελληνικό Δημόσιο δε, καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι αυτό θα σήμαινε την πλήρη απώλεια οποιοδήποτε ελέγχου του ΟΤΕ από την κυβέρνηση. Το σενάριο έλεγε ότι πρόεδρος θα ήταν ο Μιχάλης Μπλέτσας και διευθύνων σύμβουλος ίσως να αναλάμβανε ο νυν γενικός διευθυντής χρηματοικονομικών θεμάτων του ομίλου, Kevin Kopp. Ο τελευταίος φέρεται να κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα ελληνικών...
Στο σενάριο της “μοναρχίας” τα ονόματα που έπαιζαν ήταν από το εσωτερικό του ΟΤΕ: Ιορδάνης Αϊβάζης (γενικός εκτελεστικός διευθυντής του ΟΤΕ) και Μιχάλης Τσαμάζ (διευθύνων σύμβουλος της Cosmote). Δεδομένου ότι και οι δύο είναι στενοί συνεργάτες του κ. Βουρλούμη, η ελληνική κυβέρνηση δεν έδειχνε ιδιαίτερα διατεθειμένη να υποστηρίξει έναν από τους δύο, καθώς το ΠΑΣΟΚ είχε κατηγορήσει αρκετές φορές τη διοίκηση του ΟΤΕ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Μπροστά, όμως, στο αδιέξοδο που είχε αρχίσει να διαφαίνεται, φαίνεται πως μπήκε νερό στο κρασί του Μαξίμου. Απλώς, τις τελευταίες ώρες οι φήμες αλληλοσυγκρούονται σχετικά με το πρόσωπο που έχει επιλεγεί. Το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Αϊβάζης θεωρείται βέβαιος, το πρωί του Σαββάτου υπήρχε στροφή υπέρ του κ. Τσαμάζ. Την Τρίτη το απόγευμα ίσως να έχει λυθεί και αυτό το μυστήριο .



Πηγή
"Telecomnews"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου