Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Μου το έστειλαν και το προωθώ. Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!



 
Ο κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ.
Του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν.
Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποτελώντας μαζί με τον..  πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτή Επικρατείας Η. Μόσιαλο τη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου».
Ο κ.Κικίλιας έχει μια σύζυγο: την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη.
Η σύζυγός του έχει μια αδερφή: την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη.
Με το ΦΕΚ Γ' 460/7-6-2010, διορίζεται η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του:

Η κουνιάδα λοιπόν τακτοποιήθηκε, ως Γραμματέας του γαμπρού της Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Πάμε στη σύζυγο Αναστασία τώρα.
Η κυρία Αναστασία Χάραρη, υπηρετούσε με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη θυγατρική του ΟΑΕΔ "Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Α.Ε. (ΠΑΕΠΑ.Ε.).
Με το ΦΕΚ Γ' 1303/31-12-2010 (την τελευταία ημέρα του χρόνου, ανάμεσα στις γιορτές), η σύζυγος του Διοικητή, μετατάχθηκε στον ΟΑΕΔ, σε θέση "μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού"

Γιατί όμως έγινε η μετάταξη στον ΟΑΕΔ, από το "Παρατητηρήριο Α.Ε.";
Μα, γιατί απλούστατα το "παρατηρητήριο" είναι ανάμεσα στους 151 φορείς, οι οποίοι θα βγάλουν το προσωπικό τους σε εργασιακή εφεδρεία ! Και προηγούνται οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην απόλυση !
Ιδού η εγκύκλιος της εργασιακής εφεδρείας (http://www.tovima.gr/files/1/2011/09/12/efedreia12.pdf):
Η σύζυγος λοιπόν του Διοικητή του ΟΑΕΔ, μετατάχθηκε από τον φορέα που θα θέσει σε εφεδρεία, υπαλλήλους του, ώστε να μην έχει ...το άγχος.

Όμως η υπόθεση δεν σταματάει εκεί!

Με το ΦΕΚ Γ΄297/2-5-2011, η κ.Χάραρη μετατάσσεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι σημαντικά μεγαλύτερες από κάθε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.

Νομίζετε ότι οι "αλλαγές σαν τα πουκάμισα", που με χαρακτηριστικά ευκολία πετυχαίνουν φίλοι της οικογένειας Παπανδρέου, τελείωσαν, γελιέστε !
Με νεώτερη απόφαση του Γ.Κουτρουμάνη κι αφού οι αλλαγές εκνεύρισαν την Υπουργό Λούκα Κατσέλη, βγαίνει το ΦΕΚ Γ' 571/17-8-2011, που ακυρώνει τη μετάταξη, της μετάταξης, ω μετάταξη

Όμορφος κόσμος ηθικός, Πασοκικά πλασμένος.
Τσιφλίκι ολίγων το δημόσιο, οι οποίοι ολίγοι κατηγορούν μέρα-νύχτα τους δημοσίους υπαλλήλους, ως άχρηστους, πλεονάζοντες, αντιπαραγωγικούς, αιτία του υπέρογκου χρέους, αλλά όλοι,
τις γυνάικες, κουνιάδες, κουμπάρες και κόρες, στην αγκαλιά του δημοσίου τις βολεύουν.
Γιατί άραγε οι υπέρμαχοι του "μικρού και όχι σπάταλου κράτους" βολεύουν τους συγγενείς τους στο δημόσιο;
Γιατί δεν τους αφήνουν να παλέψουν, όπως όλοι μας στον ιδιωτικό τομέα;
Γιατί κάποιοι που υπηρετούν δεκαετίες σε παραμεθόρια ή μακρινά από το σπίτι τους μέρη, δεν καταφέρνουν να πάρουν μια απόσπαση ή μετάταξη και την ίδια ώρα οι εκλεκτοί της νομενκλατούρας που κατσικώθηκε στο σβέρκο των Ελλήνων (με ευθύνη τους!), διαλέγουν υπηρεσίες και αλλάζουν όποτε γουστάρουν φορείς και εργασιακή σχέση;

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κλείνουν 19 εφορίες μέχρι το τέλος του 2011

«Καλλικράτης» στις ΔΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Το Υπουργείο Οικονομικών προχωρεί μέχρι το τέλος του χρόνου στο κλείσιμο των πρώτων 19 εφοριών στην περιφέρεια, θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων των ΔΟΥ. Επιπλέον, καταργούνται 62 τμήματα εξόδων σε ΔΟΥ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα τμήματα δικαστικού και τα τμήματα ελέγχου (όπου υπάρχουν) και το έργο τους θα αναλάβουν οι μεγαλύτερες ΔΟΥ σε κάθε περιοχή.

Ο φορολογικός «Καλλικράτης» προβλέπει ότι έως το τέλος του 2012 θα απομείνουν 75 εφορίες, από 288 σήμερα. Οι συγχωνεύσεις/καταργήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν από το νέο έτος.
Οι εφορίες αυτές θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον έλεγχο φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ η εξυπηρέτηση των φορολογούμενων θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ. Σε ό,τι αφορά την καταβολή των φόρων θα γίνεται είτε μέσω των ΚΕΠ είτε μέσω των τραπεζών όπως και σήμερα.
Συγκεριμένα, μέχρι το τέλος του έτους καταργούνται οι εξής εφορίες:

1) Τροπαίων, η οποία ενσωματώνεται στην ΔΟΥ Δημητσάνας.
2) Ακράτας, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αιγίου. Από την αρχή του έτους η συγκεκριμένη εφορία έχει ελέγξει μόλις 3 από τις 271 υποθέσεις φορολογικών παραβάσεων που της ανατέθηκαν.
3) Κλειτορίας, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Καλαβρύτων. Η Εφορία αυτή από την αρχή του έτους δεν έχει ελέγξει ούτε μια υπόθεση από τις 111 που έχει στα συρτάρια της.
4) Ανδρίτσαινας, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Κρεστενών.
5) Βάρδας, η οποία ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Λεχαινών.
 6) Τυμπακίου, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Μοιρών.
 7) Καστελίου Πεδιάδος, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αρκαλοχωρίου.
 8) Ληξουρίου, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αργοστολίου.
 9) Νεάπολης Βοΐου, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σιάτιστας.
 10) Δερβενίου, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Ξυλοκάστρου.
 11) Αερόπολης, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Γυθείου. Και αυτή η εφορία έχει μηδενική απόδοση στον έλεγχο των υποθέσεων φορολογικών παραβάσεων, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Οικονομικών.
 12) Κροκέων, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σκάλας.
 13) Νεάπολης Βοιών, ενσωματώνεται στην ΔΟΥ Μολάων.
 14) Νεάπολης, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου.
 15) Πλωμαρίου, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Μυτιλήνης.
 16) Μήθυμνας, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Καλλονής.
 17) Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας.
 18) Πάργας, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Φαναριού.
 19) Καρλοβασίου, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σάμου.


«Καλλικράτης» στις ΔΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011


Σχόλιο: H ΔΟΥ Νεάπολης στεγάζεται σε Δημοτικό κτίριο και δεν καταβάλλει ενοίκιο . Η ΔΟΥ Αγ. Νικολάου καταβάλλει ενοίκιο??? Δεν το γνωρίζω . Μήπως πρέπει να το δούν πρώτα αυτοί που αποφασίζουν?


Επιστρέφουν με σκληρά μέτρα?


Ρεπορταζ Ειρήνη Χρυσολωρά, Ελενα Λάσκαρη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η τρόικα έρχεται ξανά στην Αθήνα μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία στη χθεσινή δεύτερη τηλεδιάσκεψη
Σε κατ' αρχήν συμφωνία με την τρόικα, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, κατέληξε χθες η διαπραγμάτευση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και των επικεφαλής της τρόικας. Ετσι ανοίγει πλην απρόοπτου ο δρόμος για την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ έναντι σκληρών μέτρων.
«Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος», αναφέρεται σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ενώ το ίδιο σχόλιο έκαναν τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οπως αποκάλυψε η ανακοίνωση του υπουργείου, υπό συζήτηση είναι όχι μόνο τα πρόσθετα μέτρα του προϋπολογισμού του 2011 και η προετοιμασία του 2012, αλλά και τα μέτρα του 2013 και 2014, τα οποία δεν είχαν εξειδικευθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Είναι προφανές ότι η τρόικα θέλει να εξασφαλίσει από τώρα δεσμεύσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση την επόμενη τριετία.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι στο εξής η έμφαση θα δοθεί στις περικοπές των δαπανών, δηλαδή μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και εφάπαξ όπως επίσης και σε απολύσεις στο Δημόσιο, δεν έχουν εγκαταλειφθεί και τα εισπρακτικά μέτρα. Ετσι, στο υπό συζήτηση πακέτο πρωταγωνιστούν η δραστική μείωση του αφορολόγητου από τις 8.000 ευρώ σήμερα στις 4.000-5.000, καθώς και η παράταση του τέλους ακίνητης περιουσίας που θα πληρώνεται μέσω ΔΕΗ ως και το 2014 αντί του 2012.
Σήμερα ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει την Κυβερνητική Επιτροπή για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και για τα σημαντικότερα και πιο επίμαχα μέτρα που συζητούνται. Το Σαββατοκύριακο, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα μεταβεί στη Ουάσιγκτον όπου και θα συνεχισθούν οι συνομιλίες με την τρόικα. Στην Ουάσιγκτον θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο η οικονομική ηγεσία της Ευρώπης και φυσικά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Εν τω μεταξύ στην Αθήνα θα συνεχιστεί η επεξεργασία των στοιχείων από τις τεχνικές ομάδες τις επόμενες ημέρες. Στη χθεσινοβραδινή συζήτηση, η οποία ξεκίνησε στις 9.10 και ολοκληρώθηκε στις 11 το βράδυ συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Ζανιάς.
Οπως αναφέρθηκε από πηγή του υπουργείου Οικονομικών, το πρόγραμμα που διαμορφώνεται είναι «εμπροσθοβαρές». Αυτό σημαίνει ότι τα σκληρά και δύσκολα μέτρα, όπως οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών, θα γίνουν «εδώ και τώρα», καθώς η τρόικα θέλει να δει άμεσα αποτελέσματα. Σ' αυτό το πνεύμα άλλωστε μίλησε προχθές και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα.
Τα ανταλλάγματα
Σύμφωνα με πληροφορίες τα σημαντικότερα από τα μέτρα που τέθηκαν στη χθεσινή και την προχθεσινή συζήτηση και στα οποία φαίνεται πώς υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία περιλαμβάνουν:

ΜΙΣΘΟΙ Αμεση ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου, με δραστικές περικοπές στους μισθούς και χωρίς «προσωπικές διαφορές». Οι μειώσεις μισθών υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στο 40% και σε ορισμένες περιπτώσεις και στο 50% για υψηλόμισθους υπαλλήλους.
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Περικοπές στις συντάξεις, με έμφαση στις υψηλές, στις οποίες θα μπει πλαφόν, αλλά και στο εφάπαξ.
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Εφεδρεία και απολύσεις σε μια σειρά από οργανισμούς. Υπολογίζεται ότι στην πρώτη λίστα της εφεδρείας θα συμμετάσχουν 20.000 εργαζόμενοι.
ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου στο πλαίσιο της φορολογικής αναδιάρθρωσης. Οι εισηγήσεις που εξετάζονται αφορούν τη μείωση στις 4.000 -5.000 ευρώ, γεγονός που θα οδηγήσει σε επιπλέον φόρο για όλους τους φορολογούμενους, ίσως και 400 ευρώ, ανάλογα με τον συντελεστή που θα επιβληθεί.
ΑΚΙΝΗΤΑ Επέκταση ώς και το 2014 του μέτρου του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Παρ' ότι αμφισβητήθηκε η αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού, αποφασίσθηκε τελικά να επιβληθεί και μάλιστα σε μακροχρόνια βάση, καθώς σίγουρα εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων.
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Επιτάχυνση της εξομοίωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπεται να γίνει σταδιακά.

Ρεπορταζ Ειρήνη Χρυσολωρά, Ελενα Λάσκαρη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η μετοχή "τέρας"

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011, 17:40

Αιφνιδιάστηκαν οι τραπεζικοί κύκλοι και έμεινε άφωνη η κοινή γνώμη από την αποκάλυψη της zougla.gr για την πραγματική αξία της μετοχής της «Τράπεζας της Ανατολής».
Το ρεπορτάζ αναφερόταν με λεπτομέρειες στο ιστορικό της ίδρυσης της τράπεζας, της μετέπειτα συγχώνευσης της με την «Εθνική».
Παράλληλα εξηγούσε με ακρίβεια το οδοιπορικό της απορρόφησης της τράπεζας εστιάζοντας στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι ποτέ δεν υπήρξε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ όπως προέβλεπε (και προβλέπει άλλωστε) η νομοθεσία.
Αυτά ως προς την ιστορία διότι η πραγματική αποκάλυψη, η οποία και συνταράσσει αφορά την πραγματική αξία μιας εκάστης των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής».
Με αναγωγή στα σημερινά δεδομένα και με αποτίμηση στην οποία προέβη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Maryland κ. Θεόδωρος Καρυώτης, η σημερινής αξία μιας μετοχής με εγγύηση σε χρυσό της Τραπέζης της Γαλλίας, ανέρχεται στα 670. δισ. ευρώ.
Η αποκάλυψη έκανε πάταγο. Τα εμπλεκόμενα τραπεζικά ιδρύματα και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεν προέβησαν ούτε σε σχόλιο ούτε απάντησαν στα ερωτήματα που θέτει το ρεπορτάζ.
Τα ερωτήματα αυτά είναι αμείλικτα από την στιγμή που ο δικαιούχος, Αρτέμης Σώρρας, έχει δωρίσει 4 από τις μετοχές που διαθέτει στη μη κερδοσκοπική εταιρεία «END» με έδρα την Αθήνα.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η δωρεά ο κ. Σώρρας κατέθεσε το αποδεικτικό της στην 3η ΔOΥ Πατρών προκειμένου το κράτος να εισπράξει τον αναλογούντα φόρο. Η Εφορία παρέπεμψε το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου και εκκρεμεί (;).
Η δωρεά αυτή κατά τον δωρητή έχει σαν σκοπό να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να συνδιαλλαγούν οι δανειστές της χώρας με την Κυβέρνηση με αντικείμενο την παραγραφή του εξωτερικού χρέους που κατά εκτιμήσεις ανέρχεται σε 300 δις ευρώ ενώ για ορισμένους άλλους κύκλους υπερβαίνει τα 400 δις.
Η zougla.gr ήλθε σε επαφή με τραπεζικούς παράγοντες. Είναι ενδεικτικό ότι αγνοούσαν το ιστορικό, ακόμη και την ύπαρξη της «Τράπεζας της Ανατολής». Απέφυγαν να σχολιάσουν το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η εκκαθάριση από την συγχώνευση της Τράπεζας το 1932 με την «Εθνική». Δεν σχολίασαν ούτε και αντίκρουσαν τον ισχυρισμούς ότι η αξία κάθε μετοχής αγγίζει αυτό το τεράστιο ποσό. Με λίγα λόγια «δεν άγγιξαν το ζήτημα».
Η υπόθεση προσλαμβάνει και ευρύτερα διάσταση από την στιγμή που ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «END» κ. Εμμανουήλ Λαμπράκης δημοσιοποίησε από τα ερτζιανά του zougla radio την εξής λεπτομέρεια. O καθηγητής κ. Καρυώτης ενημέρωσε προσωπικά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο διατηρεί μακρά πολιτική φιλία και του παρέδωσε φάκελο με όλα τα στοιχεία.
Παράλληλα από το αρχείο της εταιρείας προκύπτει πως έχει αποσταλεί επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με όλα τα επίμαχα στοιχεία επίσης. Δεν νοείται λοιπόν επίκληση αγνοίας εκ μέρους του πολιτικού συστήματος εξουσίας.
Το ιστορικό
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
         Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους.
Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011, 17:40


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Άδικη η Έκτακτη Εισφορά που μας επιβάλλουν

Είναι άδικη η έκτακτη εισφορά που μας επιβάλλουν , γιατί :
  •  Α. Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στο συνολικό καθαρό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο των φυσικών προσώπων ή της σχολάζουσας κληρονομιάς των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 (διαχειριστικής χρήσης 2010) εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 12.000,00 €.

    Δηλαδή διώκεται εν έτει 2011 η επιβολή φορολογικής επιβάρυνσης για ήδη φορολογηθέντα εισοδήματα του έτους 2010.

    Συνεπώς η επιβληθείσα εισφορά αντίκειται στην διάταξη της παρ. 2 αρ. 78 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από τις προθεσμίες του οικονομικού έτος κατά το οποίο επιβλήθηκε.

    Β. Η υπό του αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.
    Στην παρ. 2 του ιδίου αρ. 29 Ν.3986/2011 καθορίζεται ο τρόπος κλιμακώσεως της εκτάκτου εισφοράς, εκκινώντας από το ποσό των 120 € για ετήσιο συνολικό εισόδημα 12.001,00 € και άνω.
    Εντούτοις, η καθιερούμενη στην άνω διάταξη κλίμακα προσκρούει στην κατοχυρωθείσα δια της παρ. 5 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της αναλογικότητας κατά την οποία « οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
    Και τούτο διότι δια της άνω κλίμακας ο φορολογούμενος που δήλωσε καθαρό εισόδημα 12.000,00 € δεν επιβαρύνεται με την εν λόγω εισφορά, ενώ ο δηλώσας εισόδημα κατά 1 μόλις ευρώ μεγαλύτερο (12.001,00 €) υπόκειται σε εισφορά .

    Σημειωτέον ότι αντίστοιχη παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας παρατηρείται σε όλα τα κλιμάκια εισοδήματος, βάσει των οποίων υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά, δηλαδή για διαφορές 1 μόνο ευρώ ο φορολογούμενος υπόκειται σε πολλαπλάσια επιβάρυνση.

    Γ. Η υπό της ίδιας διατάξεως παραβίαση, πολλαπλή μάλιστα, της αρχής της ίσης μεταχειρίσεως .
    Γ1.Η εν λόγω εισφορά καταλαμβάνει και έσοδα απαλλασσόμενα της φορολογίας επ' ονόματι των φυσικών προσώπων ή αυτοτελώς φορολογηθέντα με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης (π.χ. μερίσματα, τόκοι κλπ), τα οποία εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου φορολογουμένου εάν θα περιληφθούν στην υποβαλλόμενη υπ' αυτού δήλωση φορολογίας εισοδήματος του αντίστοιχου έτους.

    Ωστόσο, ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς και επί των άνω εσόδων συνιστά παραβίαση της θεσπισθείσας δια της παρ.2 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της ίσης μεταχείρισης κατά την οποία « οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

    Και τούτο διότι ο συνυπολογισμός των εν λόγω εσόδων άγει σε προφανή άνιση μεταχείριση τον φορολογούμενο που περιέλαβε αυτά στη δήλωση του και αυτόν που εξίσου νομίμως (δεδομένου ότι δε θεσπίζεται σχετική υποχρέωση δηλώσεως αυτών) δεν τα δήλωσε καθόλου.

    Γ2. Ετέρα παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας αποτελεί ασφαλώς και η υπό της άνω διατάξεως επιβολή της εισφοράς μόνο σε φυσικά πρόσωπα, ενώ τα νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά τεκμήριο έχουν ασυγκρίτως μεγαλύτερα φοροδοτική ικανότητα, δεν υπάγονται στην άνω εισφορά, εξαιρούμενα οιασδήποτε συμμετοχής στο εκτάκτως επιβαλλόμενο φορολογικό βάρος.

    Δ. Η δια της περ. 5 παρ.5 αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση του αρ. 20 παρ. 1 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας.

    Στην εν λόγω περ. 5 παρ. 5 του άνω αρ. 29 Ν. 3986/2011 προβλέπεται ρητώς ότι η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής που βεβαιώνεται κατά τις διατάξεις της παρ. 5 αυτού.

    Εντούτοις, η εν λόγω πρόβλεψη αντίκειται ευθέως στην διάταξη της παρ. 1 αρ. 20 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας, η οποία καταλαμβάνει και την προσωρινή προστασία, καθιερούμενη από την διάταξη του αρ. 2 Ν.820/1978, η οποία, ως γενική διάταξη περί αναστολής εισπράξεως αμφισβητούμενου με προσφυγή φόρου, έχει εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις.
Apapachris

Το Μεσοπρόθεσμο δεν ήρθε Μόνο του!!!!

Το Μεσοπρόθεσμο δεν ήρθε Μόνο του. Μαζί του ήρθαν οι συρικνώσεις και οι συγχωνεύσεις κάθε είδους δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών, στο όνομα της αποδοτικότητας και του εξορθολογισμού.
Πόσο αποδοτικά είναι τα σχολεία χωρίς βιβλία , τρένα χωρίς οδηγούς και νοσοκομεία χωρίς φάρμακα.........μόνο ένας τροϊκανός το γνωρίζει αυτό και οι Έλληνες Βουλευτές και Υπουργοί.